Sprawozdanie z wyjazdu na XXIV Międzynarodowe Targi Budownictwa Drogowego AUTOSTRADA-POLSKA MASZBUD oraz ROTRA | SITK RP Oddział w KRAKOWIE

Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Komunikacji Rzeczpospolitej Polskiej Oddział w Krakowie, Koło Zakładowe SITK RP w Mota-Engil Central Europe S.A. oraz Małopolska Okręgowa Izba Inżynierów Budownictwa w Krakowie zorganizowało w dniu 8 maja 2018r. wyjazd do Kielc na XXIV Międzynarodowe Targi Budownictwa Drogowego AUTOSTRADA-POLSKA.

Tegoroczne Targi Budownictwa Drogowego zgromadziły ponad 10 tysięcy zwiedzających, 418 firm wystawienniczych. Odbyło się 10 konferencji związanych z budownictwem drogowym.

Wydarzenie to jak co roku gromadzi wielu przedstawicieli firm z branży budownictwa drogowego, podczas którego zaprezentowano m.in. samochody dostawcze, sprzęt do prac remontowych, mini rozrabiarki do asfaltu, młoty elektryczne, koparki niewielkich rozmiarów czy najnowsze maszyny budowlane o wielkich gabarytach.

Nie zabrakło również specjalistycznych konferencji takich jak: „Nowoczesna diagnostyka i naprawy nawierzchni drogowych”, „Bezpieczeństwo techniczne maszyn budowlanych i pojazdów” czy "Infrastruktura drogowo-kolejowa. Przeszłość, Teraźniejszość, Przyszłość”, podczas, których zainteresowani przede wszystkim pogłębiali swoją wiedzę, jak również nawiązywali biznesowe relacje.

Na zakończenia zwiedzania uczestnicy biorący udział w tegorocznym wyjeździe na Targi, spotkali się przy wspólnym obiedzie, podczas którego dzielono się wrażeniami minionego dnia, a także rozmawiano o kolejnych wydarzeniach planowanych przez Stowarzyszenie.

Opracowanie i zdjęcia: Beata Toporska